Mäkelä: Hallitus panostaa voimakkaasti tulevaisuuden­tekijöihin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä on tyytyväinen hallituksen tänään budjettiriihessä tekemiin päätöksiin, joilla parannetaan lasten ja nuorten asemaa yhteiskunnassa. Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaiset maailman osaavimmaksi kansaksi vuoteen 2020 mennessä.

– Pääministeri Kataisen johdolla hallitus jatkaa johdonmukaista linjaansa ja panostaa voimakkaasti tulevaisuuteen vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Nuoriso- ja koulutustakuu ovat inhimillisesti ja taloudellisesti oikeita ratkaisuja. Tarvitsemme ja haluamme jokaisen nuoren ja vanhan mukaan Suomea rakentamaan, Mäkelä sanoo.

Erityisen tyytyväinen hän on hallituksen päätökseen vahvistaa oppisopimuskoulusta. Hallitus käynnistää kokeilun, jonka tavoitteena on parantaa yritysten mahdollisuuksia tarjota nuorille oppisopimuskoulutuspaikkoja.

– Oppisopimuskoulutusta on hyödynnetty liian vähän, vaikka samaan aikaan tuhannet nuoret ovat jääneet vaille opiskelupaikkaa. On hienoa, että esteitä koulutuksen laajentamisen tieltä karsitaan ja nuoret pääsevät nopeasti opintielle ja työelämään, Mäkelä jatkaa.

Mäkelä kiittelee pitkänäköiseksi myös pääministeri Kataisen hallituksen päätöstä panostaa perusopetuksen kehittämiseen.  Vaikka oppimistulokset ovat maailman kärkeä, on Suomi jäänyt pahasti jälkeen kouluviihtyvyydessä.

– Viime vaalikaudella käynnistettyä perusopetuksen luokkakokojen pienentämistä jatketaan ensi vuonna 60 miljoonalla eurolla. Pienemmät luokkakoot parantavat paitsi oppimistuloksia, myös viihtyvyyttä koulussa, Mäkelä sanoo.

Myös koulujen iltapäiväkerhot saavat ensi vuonna 11 miljoonaa euroa ja homekoulujen korjauksiin ja oppilaitosten perustamiskustannuksiin kohdennetaan yhteensä 58 miljoonaa euroa.

– Panostukset kouluviihtyvyyteen ja lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin ovat erinomaista syrjäytymisen vastaista työtä, tästä kiitos hallitukselle, Mäkelä iloitsee.

Lisätietoja:  Outi Mäkelä, p. 050 5122877