Kokoomus nimitti poliittisen valtiosihteerin ja erityisavustajat

Tasavallan presidentti Niinistö on tänään nimittänyt Petteri Orpon valtiovarainministeriksi, Paula Risikon sisäministeriksi ja Kai Mykkäsen ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jatkaa tehtävässään.

Ministerivaihdosten myötä Kokoomuksen avustajakunnassa on myös tapahtunut muutoksia.

Ministeriryhmän valtiosihteeriksi nimitettiin OTK Olli-Pekka Heinonen ja ministeriryhmän erityisavustajaksi KTM Joonas Turunen.

Ministeri Orpon talouspoliittisena erityisavustajana toimii VTM Laura Åvall ja lehdistösuhteista vastaavana erityisavustajana valt.yo Mikko Kortelainen. KTK Ville Valkonen aloittaa esikunnassa 1.8. alkaen.

Sisäministeri Paula Risikon erityisavustajina aloittavat YTM Emma Hannonen ja Ville Valkonen (lehdistösuhteet 31.7. asti). Valkosen siirtyessä valtiovarainministeriöön, toinen erityisavustajan paikka täytetään syksyllä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen erityisavustajina jatkavat valt.yo Matias Marttinen (lehdistösuhteet) ja TM Heikki Kuutti Uusitalo.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen erityisavustajiksi on nimitetty VTM Suvi Aherto, VTK Juha Kirstilä (lehdistösuhteet) ja VTM Pasi Rajala.