Kokoomus julkaisi vaaliohjelmansa

Kokoomuksen ohjelma eduskuntavaaleissa 2011 on Matkaopas Paremminvointivaltioon. Kokoomuksen tavoitteena on Paremminvointivaltio, jossa hyvä työ kannattaa aina.

Hyvinvointiyhteiskunta on suomalaisille rakas. Sitä se on myös Kokoomukselle. Siksi Kokoomus tekee kaikkensa hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi. Me sitoudumme seuraaviin tavoitteisiin:

Parempi työelämä, pidemmät työurat. Tarvitsemme työpaikkoja, joissa työntekijä jaksaa, pärjää ja pystyy  parhaimpaansa. Työn ilo on tekemisen tärkein voimavara. Kun töissä viihtyy, silloin työelämässä jaksaa ja jopa haluaa jatkaa pidempään.

Palvelut voidaan tehdä paremmin. Kokoomukselle tärkeää on terveydenhuollon ja päivähoidon kaltaisten ihmistä lähellä olevien palvelujen toimivuus ja korkea laatu. Parempien palvelujen mittari on se, onko kuntalainen tyytyväinen ja kokeeko hän saavansa riittävän turvaverkon sitä tarvitessaan.

Työllistävä verouudistus. Mitä useampi suomalainen tekee työtä, sitä enemmän yhteiskunta saa verotuloja. Kokoomuksen työllistävän veromallin tärkein tehtävä on hyvinvoinnin turvaaminen. Oikeudenmukaista on, että ne, jotka ansaitsevat enemmän, myös maksavat suuremman osuuden tuloistaan.

Kokoomuksen mielestä peruutuspeiliin katsomisen sijaan pitää mennä eteenpäin. Vain silloin hyvinvointiyhteiskunta on vaarassa romahtaa, jos sen kehittäminen lopetetaan. Tuhannet suomalaisten tositarinat kertovat, että hyvinvointiyhteiskunnassa kaikki ei ole hyvin. Pelkkä  hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen ei riitä luomaan paremminvointia. Poliitikot eivät ole siinä luokkahuoneessa, missä lapsen koko elämä saattaa muuttua, ura löytyä ja elämä saada suunnan. Poliitikot eivät aja sitä bussia, joka odottaa ennen kiihdytystä, että kyytiin noussut vanhus on päässyt turvallisesti istumaan. Poliitikot eivät ole jokaisen syrjäytyneen nuoren kodissa auttamassa häntä työnhaussa tai kannustamassa mukaan harrastustoimintaan.

Siksi  Kokoomuksen tavoitteena on Paremminvointivaltio, jossa hyvä työ kannattaa aina. Paremminvointivaltion voimme rakentaa vain me kaikki yhdessä.

Paremminvointivaltiossa valtio takaa hyvinvoinnin perustan, edellytykset turvalliseen ja hyvään elämään ja mahdollisuudet toteuttaa itseämme. Paremminvointivaltion rakentamiseen tarvitaan kaikkia suomalaisia. Vain ihmiset voivat olla keskenään tekemisissä tavalla, joka luo hyvinvointia. Joko työssään, kadulla kohdatessaan, järjestöissä tai talkooporukoissa. Siksi tarvitsemme inhimillisyyttä, välittämistä, uutta yhteisöllisyyttä. Tarvitsemme yhdessätekemisen henkeä ja hyvää työtä.

Kokoomus kutsuu kaikki suomalaiset mukaan rakentamaan Paremminvointivaltiota ? olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä!

Tutustu vaaliohjelmaan tarkemmin osoitteessa www.paremminvointivaltio.fi. Sivujen ”Miten meillä menee” -osiossa jatkuu aiemmin teehyvätyö.fi-osoitteessa toiminut kysely siitä, mikä on parasta, mitä hyvinvointiyhteiskunta voi tarjota sekä mitkä asiat mielestäsi uhkaavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Sivuston ”Löydä ehdokas” -osiossa voi tutustua eduskuntavaaliehdokkaisiimme.

– Jyrki Kataisen puhe kokonaisuudessaan on liitteenä.
– Katso puheen videotaltiointi osoitteessa: www.paremminvointivaltio.fi


Tiedostot