Kokoomus julkaisi keinonsa maailman parhaan maaseudun luomiseksi

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo julkistivat tänään Maailman paras maaseutu -pamfletin, jolla halutaan kehittää suomalaista maaseutua. Orpon ja Sankelon mukaan Suo, kuokka ja Jussi eivät enää pelkästään riitä.

?Vaikka elämme nyt taloudellisesti vaikeita aikoja, haluamme valaa uskoa suomalaiselle maaseudulle. Me Kokoomuksessa teemme kaikkemme sen eteen, että maaseudun kilpailukyky vahvistuu, puhtaasta ja turvallisesta ruoasta tulee vientiveturimme maailmalle, maaseutuyrittäjyys monipuolistuu ja voimme tulevaisuudessakin ammentaa kestävällä tavalla menestystä metsistämme?, sanoo ministeri Orpo.

Kokoomus uskoo vahvasti maaseutuun ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin muun muassa biotalouden ja elintarvikeviennin saralla. Kehitys ei kuitenkaan tapahdu itsestään. Orpo ja Sankelo esittävätkin maaseudun kehittämisen tueksi yhdeksän kohdan listan, jolla tavoitellaan maailman parasta maaseutua.

?Maaseudulla jos missä todella tehdään työtä. Me Kokoomuksessa haluamme kehittää maaseutuyrittäjien työllistämismahdollisuuksia ja varmistaa, että maataloudelle ei tule sääntelystä lisäkustannuksia. Me haluamme tehdä Suomesta maailman johtavan biotalousmaan ja kannamme huolta tuottajien jaksamisesta?, Sankelo toteaa.

Orpon ja Sankelon johdolla tehdyssä Maailman paras maaseutu -pamfletissa esitetään lukuisia konkreettisia keinoja, joilla parannetaan maaseudun mahdollisuuksia ja maaseudulla tehtävää työtä. Kokoomus haluaa muun muassa kehittää tilojen suoramyyntiä alentamalla hallinto- ja valvontakustannuksia, parantaa omaisuuden suojaa sekä laajakaistayhteyksiä, helpottaa metsäraaka-ainetta käyttävien investointien lupien saantia, edistää kaava-alueen ulkopuolelle rakentamista sekä uudistaa korvauskäytäntöjä ja lunastuslakia.

?Maaseutu elää työstä ja puhtaasta luonnosta. Suomi taas elää maaseudusta. On täysin selvää, että Kokoomukselle maaseutu ja siellä tehty työ on arvokasta. Me uskomme, että edistämällä ja tukemalla työntekoa ja yrittäjyyttä myös maaseudulla, saamme aikaan menestyviä yrityksiä, loistavia vientituotteita ja elinvoimaisia alueita?, päättää Orpo.

Lisätietoja:
Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo, puh. 050 5120 519
Maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Tiina Perho, puh. 050 376 6276