Kokoomus haluaa poistaa pitkäaikaisasunnottomuuden

? Kokoomus haluaa, että seuraavan hallituksen ohjelmaan kirjataan ohjelma pitkäaikaisasunnottomuuden poistamiseksi. Tällä vaalikaudella toteutettu ohjelma on osoittanut toimivuutensa. Asunto ensin -periaatteella autetaan monia pitkäaikaisasunnottomia kokonaisvaltaisesti. Muiden ongelmien ratkaisu ja kuntoutuminen onnistuvat paremmin, kun on ensin katto pään päällä ja myös osaavaa tukihenkilöstöä auttamassa, Räty sanoo.

Asuntojen lisäksi ohjelmassa onkin panostettu asunnottomien tukipalveluiden henkilökunnan palkkaamiseen. Hyviä tuloksia on saatu aikaan myös häätöjä ennaltaehkäisevän asumisneuvonnan laajentamisella.

? Ennaltaehkäisemällä asunnottomuutta säästetään niin inhimillisessä kärsimyksessä kuin kustannuksissakin. Tutkimuksen mukaan asumisneuvonta tuo häätöjen vähenemisen kautta kansantalouteen merkittäviä säästöjä, jotka ylittävät toiminnasta aiheutuvat kustannukset. Myös asuntojen ja tukipalveluiden tarjoaminen tuo säästöjä, kun muiden hoitolaitosten resursseja vapautuu. Tärkeintä on kuitenkin se, että voidaan tarjota pitkäaikaisasunnottomille vihdoin edellytykset ihmisarvoiseen elämään, Räty toteaa.