Kokoomuksen Satonen SDP:n vaihtoehtobudjetista: Puurot ja vellit menneet sekaisin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Arto Satosen mukaan SDP:n vaihtoehtobudjetti-esityksen suurin ongelma on, että siinä halutaan rahoittaa pysyviä menoja kertaluonteisilla tuloutuksilla.

SDP:n vaihtoehtobudjetissa on tuloutettu Sitran, Suomen Pankin ja Finnfundin pääomista yhteensä 500 miljoonaa euroa, jotka on käytetty kertaluonteisiin menoihin.

”Tässä on nyt mennyt demareilta puurot ja vellit sekaisin. Tässä syödään esimerkiksi Sitraan vuosikausia kerättyjä varoja taseesta ulos kuin pajatsosta”, Satonen hämmästelee.

Satonen jää kaipaamaan demarien ”Suomi työlinjalle” -vaihtoehtobudjetti-esityksestä erityisesti suomalaisen työn kilpailukykyä parantavia uudistuksia.

”Näyttää siltä, että demareilla ei ole mitään niitä konkreettisia toimia, mitä hallitus on omissa kilpailukyky-esityksissään rakentanut Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi.”

SDP kiristäisi lisäksi erinäisiä veroja ensi vuodelle 740 miljoonaa euroa. SDP korottaisi muun muassa listaamattomien yritysten osinkoveroja 115 miljoonaa euroa.

”Listaamattomien yritysten osinkoverojen korottaminen kohdistuu kotimaisiin perheyhtiöihin, jotka työllistävät merkittävästi suomalaisia kotimaassa”, Satonen muistuttaa.