Kokoomuksen Satonen: Hallituksen vietävä kilpailukykylakipaketti maaliin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Arto Satosen mukaan on valitettavaa, ettei yhteiskuntakuntasopimusta syntynyt useammasta yrityksestä huolimatta.

Satosen mukaan hallituksen on tässä tilanteessa jatkettava oman kilpailukykylakipaketin eteenpäin viemistä Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi ja työllisyyden edistämiseksi.

Tämän lisäksi on edistettävä paikallista sopimista hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti.

”Hallituksen tulee pitää kiinni 72 prosentin työllisyystavoitteesta julkisen talouden tasapainottamiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjan pelastamiseksi”, Satonen muistuttaa.

Satonen korostaa, että kilpailukykypaketti on välttämätön, koska nykyinen työllisyyden taso ei riitä takaamaan laadukkaita koulutus- ja terveydenhoitopalveluita ja sosiaaliturvaa tulevaisuudessa. Tämän takia on tärkeää saada työllisyys nopeasti kasvuun ja siihen tehokkain keino on pienentää yksikkötyökustannuksia.

”Toimenpiteet on tehtävä, jotta työn teettäminen olisi entistä kannattavampaa ja yhä useampi suomalainen työllistyisi”, Satonen viittaa talouden kokonaiskuvaan.

Satonen muistuttaa, että hallitus joutuu tekemään korvaavat toimenpiteet, koska yhteiskuntasopimusta ei pystytty tekemään kolmikantaisesti, mikä olisi ollut paras ratkaisu.

”Toivomme, että yhteiskuntasopimuksen kaatumisesta huolimatta ensi syksynä saadaan kuitenkin aikaan työllisyyttä tukeva maltillinen palkkaratkaisu.”