Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen: Timo Soini mukaan kaikkiin pääministeritentteihin

– Eduskuntavaalien kampanjoinnin tulee olla reilua ja tasapuolista. Viimeisimpien kannatusmittausten mukaan Perussuomalaisten kannatus on noussut tasolle, jonka mukaan puolue on varteenotettava hallituspuolue ja Timo Soini mahdollinen Suomen seuraava pääministeri. Siksi on tärkeää, että Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n puheenjohtajien ohella myös Timo Soini pääsee mukaan osallistumaan kaikkiin pääministeritentteihin.

– Perussuomalaisten ja Timo Soinin kannalta on reilua, että heille tarjotaan yhdenvertaiset mahdollisuudet kuin muille vastaavankokoisille puolueille osallistua pääministeritentteihin, joita erityisesti tiedotusvälineet järjestävät. Myös äänestäjien kannalta on reilua, että heillä on mahdollisuus kuulla millä tavalla Perussuomalaiset ja Timo Soini johtaisivat Suomea ja maan hallitusta sekä ajaisivat suomalaisten asiaa maailmalla. Lisäksi Soinin mukanaolo pääministeritenteissä on oikeudenmukaista myös muiden puolueiden ehdokkaiden kannalta, sillä äänestäjät ansaitsevat mahdollisuuden vertailla pääministeriehdokkaita samalta viivalta yhteisten tenttien ja muiden tilaisuuksien kautta.

– Demokratian kannalta on tärkeää, että kansalaisilla on mahdollisuus kunnolla vertailla eri puolueiden ja pääministeriehdokkaiden mielipiteitä ja esiintymisiä ennen vaaleja. Näin eri vaihtoehdot tulevat aidosti esille ja arvioitavaksi.