Outi Mäkelä: Pakko ei ole paras apu nuorelle

Outi Mäkelä vaatii oppivelvollisuuskeskustelussa huomion keskittämistä tukea tarvitsevien nuorten auttamiseen.

?Niukkojen resurssien jakaminen koko ikäluokan kesken tarkoittaa sitä, että juuri eniten apua tarvitsevat nuoret jäävät ilman tukea. Tämä ei voi olla uudistuksen tarkoitus eikä myöskään järkevää politiikkaa tässä taloudellisessa tilanteessa?, toteaa Mäkelä.

Mäkelä kummastelee, miksi oppivelvollisuusiän nostoon varatut 15 miljoonaa euroa pitäisi käyttää koko ikäluokan nuorten auttamiseksi, kun vaihtoehtona on tuen kohdentaminen ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneisiin nuoriin.

?Yleisen oppivelvollisuusiän nosto tulisi kunnissa todella kalliiksi eikä toisi haluttuja lopputuloksia?, toteaa Mäkelä. ?Siksi opetusministerin on syytä pohtia tarkkaan, miten nuo 15 miljoonaa voidaan käyttää parhaalla tavalla nuorten tukemiseen?, jatkaa Mäkelä.

Mäkelän mielestä ilman jatko-opiskelupaikkaa jäävät nuoret tarvitsevat enemmän henkilökohtaista ohjausta tasapäistävän opetuksen sijasta.

?Yksilölliset tukimuodot, kuten kymppiluokkatoiminta ja oppisopimuskoulutus ovat hyviä vaihtoehtoja niille nuorille, joille yksi putki peruskoulusta lukioon tai ammatilliseen oppilaitokseen ei ole sopiva tapa oppia uutta. Jo pienillä panostuksilla voimme auttaa monia nuoria eteenpäin?, päättää Mäkelä.

Lisätiedot:
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja,
kansanedustaja Outi Mäkelä p. 050-5122877