Kokoomuksen Mäkelä ja Virolainen: Julkisten palveluiden laatu ei saa olla salaisuus

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Anne-Mari Virolainen kannustavat julkista terveydenhuoltoa tuomaan nykyistä paremmin näkyviin työn laadun ja vaikuttavuuden. Tällä hetkellä ihmiset eivät saa riittävästi tietoa terveyspalveluiden laadusta.

Helsingin Sanomat (19.10.) uutisoi kuinka yksityiset ja julkiset terveysasemat olivat tehneet asiakastyytyväisyyskyselyä ja julkaisseet kyselyn tulokset.

?Palautetta voi kerätä niinkin yksinkertaisella tavalla kuin painamalla hymynaamaa, joka kuvaa palvelusta saatua kokemusta. Näin lapsiperheet ja vanhukset saavat äänensä kuuluviin terveyskeskuksessaan?, Mäkelä ja Virolainen muistuttavat.

?Ilman ajantasaista tietoa emme pysty kehittämään terveyskeskuksia oikeaan suuntaan. Terveyserojen kaventaminen on tärkeää ja se onnistuu parhaiten terveyskeskuksia kehittämällä.?

?Uskomme, että julkisten terveyspalveluiden laatu voi yllättää myös positiivisesti. Vanha ?arvauskeskus?-maine on hyvä laittaa viivalle?, Mäkelä ja Virolainen ehdottavat.

?Suomeen on saatava ajantasaista tietoa terveydenhuollosta, jotta voimme vertailla palveluiden saatavuutta, laatua ja kustannuksia. Päättäjien, ammattilaisten ja kuntalaisten on tärkeää saada tietoa siitä, millä osa-alueilla on edelleen kehitettävää?, edustajat päättävät.

 

Lisätiedot:

Outi Mäkelä, puh. 050 512 2877

Anne-Mari Virolainen, puh. 050 5121 941