Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan satoa

www.kokoomus.fi/maaseutu

***
Maaseutuvaltuuskunta antoi seuraavan kannanoton:

EUROVAALEIHIN REHELLISIN MAATALOUSSÄVELIN

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunta edellyttää, että kesäkuun alussa käytäviin Euroopan Parlamentin vaaleihin lähdetään maataloudenkin osalta rehellisin sävelin. Maatalouden osuus korostuu juuri näissä vaaleissa, koska yhteisen maatalouspolitiikan osuus lähentelee puolta koko EU:n budjetista. Tulevalla parlamenttikaudella tehdään eurooppalaisen maatalouspolitiikan kannalta mittavia ratkaisuja, jotka koskettavat mitä suurimmassa määrin suomalaisia viljelijöitä.

Maaseutuvaltuuskunta toivoo, että maaseudun ja maakuntien keskeiset mediat aikaisemman aktiivisen unohtamisen sijaan tällä kertaa rehellisesti ja avoimesti taustoittaisivat äänestäjille, millaisissa ryhmittymissä päätöksiä EU-tasolla tehdään. Nyt perin harva äänestäjä osaa sisäistää, että esimerkiksi keskustalaiset kuuluvat hiljaisena yhtiömiehenä kaikkia maatalouden tukia vastustavaan liberaaliryhmään. Keskustan tulevien euroedustajien mahdollisuudet muuttaa tätä suuntausta ovat vähemmän kuin olemattomat.

Kokoomuslaisten EPP-ryhmä on europarlamentin selvästi suurin ja vaikutusvaltaisin yhteisen maatalouspolitiikan linjaaja. Pääosa maataloutta lähellä olevista europarlamentaarikoista kuuluu nimenomaan EPP:n ryhmään. Ryhmä on myös valinnut puheenjohtajakseen maanviljelijän (ranskalainen Joseph Daul). Maatalouteen myönteisesti suhtautuva ryhmä on varmasti parempi suomalaiselle viljelijälle, kuin ryhmä joka pyrkii jokseenkin avoimesti maatalouden liberalisointiin.

Oikeankaan asian edistäminen ei marginaaliryhmän marginaalissa johda mihinkään. Tämän tosiasian toivoisi olevan rehellisesti jokaisen maaseudun ja kaupunkienkin äänestäjän tiedossa. Se ei ole maatalouspopulismia, vaan asioiden todellinen tila. Punainen viiva eurovaaleissa taasen näyttää punaista koko maataloudelle, siksi vihamielisiä puheenvuoroja on ainakin Suomen vasemmistolta jälleen kuultu.

Maaseutuvaltuuskunta toivoo myös, että Kokoomus osaltaan vaikuttaa siihen että maatalouskomissaarin salkku palaa EPP:n edustajalle. Tämä turvaa myös Suomelle siedettäviä neuvotteluasemia vuotta 2013 koskevia ratkaisuja etsittäessä.

Lisätietoja:

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtaja Timo Jaakkola, 0400 732 145

***

Kylvöparlamentin aluksi kuultiin puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen puheenvuoro. Ohjelmassa oli myös Kokoomuksen eurovaaliehdokkaiden esittäytyminen ja maaseutuhenkinen kyselytunti. Ehdokkaista paikalla olivat Jukka Tuori, Petri Sarvamaa, Ukko Metsola, Anne Linnonmaa ja Nina Suomalainen. Tervehdyksen kokoukselle lähettivät lisäksi Ville Itälä ja Johanna Manninen.

Kylvöparlamentin ohjelma:

  • Klo 9.30-10.00 Kahvitarjoilu
  • Klo 10.00 Avaus, maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtaja Timo Jaakkola
  • Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen puheenvuoro. Ajankohtaiskeskustelu.
  • N. klo 11.30 Suomalaisen ruoan tulevaisuus, MTK:n ruokakulttuuriasiamies, ETM Jaakko Nuutila. Keskustelu. Kokousasiat, mm. valtuuskunnan valinnat ja kokouksen kannanotto.
  • N. klo 13.00 Lounas
  • Klo 14.00 Metsäpolitiikan ajankohtaiskatsaus, pj. Håkan Nystrand, METO ? Metsäalan Asiantuntijat ry. Keskustelu.
  • Klo 15.00 Kokoomuksen eurovaaliehdokkaiden esittäytyminen ja maaseutuhenkinen kyselytunti
  • N. klo 16.30 Kokous päättyy

Kuvat