Kokoomuksen kannatus selvässä kasvussa

Kokoomus on vahvistanut asemaansa maan suurimpana puolueena. YLE Uutisten kyselyssä Kokoomuksen kannatus nousi noin prosenttiyksikön joulukuun 2008 vastaavista lukemista.

Kokoomuksen yli neljänneksen kannatusosuus on suurin puolueen nykymenetelmillä tehdyissä puoluekannatusmittauksessa koskaan saama osuus.

Samaan aikaan pääoppositiopuolue Sdp:n kannatus on viimeisimmässä (Yle) kyselyssä pudonnut tasan 20 prosenttiin. Kokoomuksen 5,1 prosenttiyksikön etumatka sosialidemokraatteihin on suurin gallupmittausten historiassa.

Kokoomuksen hallituskumppani Keskusta on viimeisimmässä mittauksessa kolmanneksi suurin puolue 19,2 prosentin kannatusosuudella (-1,5 %-yks.).

Nykypäivä-lehdessä (1/2009) puoluesihteeri Taru Tujunen toteaa, että Kokoomuksen toiminta ei itseisarvoisesti tähtää mahdollisimman suureen kannatukseen. Kokoomus tekee arvopohjastaan kumpuavaa politiikkaa, josta hyötyvät kaikki suomalaiset. Jos tämä tuottaa suurimman kannatuksen, se on merkki siitä että Kokoomus on onnistunut tavoitteidensa täyttämisessä.

Tästä linkistä on mahdollisuus tutustua Kokoomuksen vuonna 2006 uusittuun periaateohjelmaan.

Kokoomuksen jäsenmäärä on kasvamassa jo seitsemättä peräkkäistä vuotta. Tästä linkistä lisätietoja puolueen jäsenyydestä ja jäseneksi liittymisestä. Sähköinen liittyminen on tulossa mahdolliseksi alkaneen vuoden 2009 aikana.


Kuvat