Kokoomuksen eduskuntaryhmän teknologiapamfletti julkaistu: Hallitukseen teknologiaministerin salkku!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän esittää tänään julkaistussa teknologiapamfletissaan, että teknologian hyödyntämisen ja kehityksen koordinointi on siirrettävä hallituksessa yhden ministerin, kuten opetus- ja teknologiaministerin vastuulle. Suomi tulee nostaa teknologian kehittämisen kärkimaaksi nostamalla tutkimus- ja kehitystoiminnan osuus bruttokansantuotteesta peräti 4,5 prosenttiin.

Suomi teknologian kärkimaaksi 2020 ? pamfletti on valmisteltu kansanedustajien Sanna Lauslahden ja Jukka Kopran johdolla.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää pamfletissa Suomen aseman vahvistamista datakeskittymänä pitämällä datakeskukset alennetussa sähköveroluokassa ja pitämällä sähkön hinta kilpailukykyisenä. Teknologian kaupallistamista on vauhditettava vaikuttamalla EU:ssa siten, että esimerkiksi kirjat ja e-kirjat saataisiin samaan verokantaan.

Teknologian tuomat mahdollisuudet on otettava käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisessa. Pamfletissa ehdotetaan vapaaehtoisen etälääkärikokeilun käynnistämistä, jossa perusterveydenhuoltopalvelut hoidettaisiin mahdollisimman pitkälle etäyhteyden kautta.

Pamfletissa esitetään lisättäväksi perusopetukseen ohjelmoinnin ja teknologiaopetuksen määrää merkittävästi koululaisten teknologiaosaamisen vahvistamiseksi.

Suomen tietoturvallisuutta on vahvistettava resursoimalla poliisin kyberturvallisuuden yksikköjä ja lisäämällä poliisiammattikorkeakoulun kyberrikollisuuden torjunnan opintoja. Tietoturva-alan reserviläisistä kootaan kyberturvallisuuteen erikoistunut yksikkö Suomen kybersuorituskyvyn vahvistamiseksi.