KIITOS!

Kokoomus on edelleen Suomen suurin puolue. Saavutimme eilen käydyissä eurovaaleissa 23,2%:n kannatuksen saaden yhteensä 385 610 ääntä ja 3 edustajanpaikkaa uuteen EU-parlamenttiin. Lämmin kiitos kaikille Kokoomusta äänestäneille!

Sydämelliset kiitokset kuuluvat myös jokaiselle kahdellekymmenelle upealle eurovaaliehdokkaallemme, jotka tekivät erinomaista vaalityötä koko kevään ajan.

Kokoomuksen eurovaaliohjelmassa totesimme, että vaikuttaminen EU:ssa on meistä itsestämme kiinni. Tarvitsemme hyvää itsetuntoa, tervettä asennetta ja avarakatseista eurooppalaisuutta. Tarvitaan myös palavaa halua ja tekemisen iloa sekä intoa, tietoa ja taitoa. Sitä Kokoomuksen tulevilta europarlamentaarikoilta löytyy.

Euroopan unionin tavoitteet ovat rauha, vauraus, vakaus ja turvallisuus. Unioni ei voi tyytyä pelkästään menneisiin saavutuksiin. Uuden aikakauden haasteet tuovat uusia odotuksia. Tarvitaan vahvaa yhteistä tahtoa ja eurooppalaista talkoohenkeä. Euroopan unionin on toimittava arvojohtajana esimerkiksi ilmasto- ja ympäristökysymyksissä. Unionin tulee jatkaa voimistunutta vastuunkantoaan eurooppalaisten arjen turvallisuudesta.

Suomen tulee kuulua siihen etujoukkoon, joka tavoittelee unionin toimintakyvyn vahvistamista kaikilla aloilla. Terveestä itsekkyydestäkään ei ole haittaa. Näin pidetään huolta kaikkien suomalaisten ja Suomen eduista. Euroopan unioni syntyi rauhan ja toivon projektina. Rauha on saavutettu, mutta toivo pitää luoda joka päivä uudelleen. Eurooppa olemme me.

Onnittelut kaikille Suomen uusille europarlamentaarikoille ja vielä kerran kiitokset kaikille Kokoomuksen eurovaalityössä mukana olleille!