Kataja: Kokoomus painottaa veronkevennykset pieni- ja keskituloisille

? Tärkeintä on luoda verojärjestelmä, joka luo kasvua ja työpaikkoja. Tämä mahdollistaa suuremmat verotulot, paremmat palvelut ja suuremmat tulonsiirrot, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja sanoo.

Kokoomuksen periaate on, että veroja on maksettava maksukyvyn mukaan. Hyvin toimeentulevat maksavat suhteessa enemmän ja pienituloiset vähemmän tai ei ollenkaan. Reilu tulonjako saadaan aikaan verotuksen, tasa-arvoistavien palveluiden sekä tulonsiirtojen avulla.

? On hyvä muistaa, että tällä vaalikaudella perusturvaa on parannettu samalla kuin palkkaveroa on kevennetty. VATT:n tutkimuksen mukaan päätökset ovat supistaneet tuloeroja, Kataja muistuttaa.

Kataja tyrmää SDP:n Kalevi Sorsa -säätiön tänään julkaisemat laskelmat puolueiden veroesitysten tulonjakovaikutuksista.

Kataja huomauttaa, että säätiön tutkimuksessa tehdään monta virheellistä oletusta. Selvityksessä mm. väitetään että Kokoomus tekisi tasakevennyksen kaikkiin veroluokkiin, että Kokoomus keventäisi vain valtion ansiotuloveroa ja että Kokoomuksen pääomaveromalli olisi tasavero.

? SDP:n säätiö on vääristellyt tietoisesti oletuksia ja saanut haluamansa lopputuloksen. Laskelmat ovat pelkkää politiikkaa, Kataja summaa.