Katainen: Tarvitsemme Suomi­uudistuksen pitääksemme lupauksemme hyvin­vointi­yhteis­kunnasta

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen avasi Kokoomuksen kunnallisvaalikampanjan lauantaina Helsingissä järjestetyssä puoluevaltuuston kokouksessa.

– Hyvinvointiyhteiskunta on lupaus huolenpidosta, lupaus palveluista. Lupausta haastetaan tällä hetkellä. Kokoomus haluaa, että uudistamme Suomea niin, että lupaus hyvinvointiyhteiskunnasta pitää.

– Suomea koettelee kaksi mittavaa haastetta: talouden rakennemuutos ja väestön ikääntyminen. Samanaikaisesti Suomea kohtaa akuutti Euroopan talouden myllerrys. Näihin muutoksiin meidän on varauduttava ajoissa.

– Sanommeko suomalaisille, että Suomessa väestö ikääntyy, verotulot vähenevät ja palveluiden tarve kasvaa merkittävästi, mutta meidän ei tarvitse tehdä asialle mitään? Sanommeko, että voimme jatkaa kuten ennenkin?

– Sanommeko, että Suomessa työpaikkoja häviää ja työntekijöitä irtisanotaan Suomen elinkeinoelämän selkärankaan kuuluvista yrityksistä, mutta uusia työpaikkoja aina vain syntyy riippumatta tekemistämme päätöksistä?

– Eivät suomalaiset tällaista usko. Suomalaiset haluavat, että tosiasiat kerrotaan rehellisesti ja asioihin etsitään ratkaisuja. Nyt tarvitsemme uudistajia, jotka eivät tyydy luettelemaan kymmentä ongelmaa vaan etsivät yhteisiin ongelmiin kymmenen ratkaisua.

– Kokoomus haluaa, että Suomea kohtaavista muutoksista huolimatta hyvinvointilupauksesta pidetään kiinni. Jotta olemme hyvinvointiyhteiskunta myös 10-15 vuoden päästä, tarvitsemme uudistamisen henkeä ja otetta – Suomi-uudistusta.

– Käsillä olevat kunnallisvaalit ovat ehkä tärkeimmät kautta aikojen. Vaaleissa on kyse siitä, valitaanko valtuustoihin eri puolilla Suomea ongelmien kertojia vai niiden ratkaisijoita.

Lue lisää Suomi-uudistuksesta: www.kokoomus.fi/kunnallisvaalit

Kataisen puhe on kokonaisuudessaan katsottavissa tässä alla.