Katainen: Suomalaisten työpaikat ovat kiinni myös Euroopan tilanteesta

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen muistuttaa, että Suomen taloudellinen hyvinvointi ja suomalaisten työpaikat ovat riippuvaisia myös Euroopan talouskehityksestä.

Katainen näkee Euroopan tilanteessa myönteisiä merkkejä, mutta vaatii lisää toimia kansainvälisen kilpailukyvyn kohentamiseksi. Hän ehdottaa EU-säädösviidakon perkaamista työllisyyden nimissä. Katainen puhui Euroopasta ja EU:sta Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Mikkelissä.

”Voimme kotimaisin päätöksin tehdä paljon Suomen talouden ja työllisyyden nostamiseksi, mutta paljon jää riippumaan myös muusta Euroopasta. Siksi meidän pitää näkyä ja vaikuttaa vahvasti EU-pöydissä. Ihmettelen tuomiopäivän saarnaajia, jotka toivovat EU:lle vaikeuksia. Sellainen ajattelu sahaa Suomen omaa oksaa”, Katainen sanoi.

Katainen painotti, että jokaisen jäsenmaan on itse tehtävä kilpailukykyä vahvistavia toimia. Samaan aikaan tarvitaan kilpailukyvystä huolehtimiseen vahvempaa otetta myös EU-tasolla.

”Eurooppa on edelleen todella isojen haasteiden edessä, mutta talouden mittarit osoittavat pitkästä aikaa ylöspäin. Euroopan pitää pärjätä paremmin avoimessa, kansainvälisessä kilpailussa. Siksi meidän pitää asettaa nollatoleranssi sellaisille eurooppalaisille säädöksille, jotka nakertavat yritysten kilpailukykyä ja syövät työpaikkoja. Sellaiseen meillä ei yksinkertaisesti ole varaa. Seuraava Euroopan komissio tarvitsee entistä vahvemman kilpailukykykomissaarin, joka pystyy puolustaamaan yritysten edellytyksiä menestyä ja työllistää. Yksi vaihtoehto on, että komission puheenjohtaja ottaa kilpailukyvystä huolehtimisen omaan salkkuunsa”.

Lisätty 23.8.2013: Puheen äänitallenne.