Katainen onnitteli Reinfeldtiä vaalituloksen selvittyä

Katainen välitti onnittelut Moderaattien vaalivalvojaisiiin Tukholmassa, joihin osallistui myös Kokoomuksen edustajia ministeri Jan Vapaavuoren johdolla.

– Onnittelen Fredrikiä historiallisesta vaalivoitosta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsin kokoomus on saanut pääministerin salkun kaksi kertaa peräkkäin. Se on erittäin vahva luottamuslause Fredrikin ja kokoomuksen politiikalle näinä taloudellisesti vaikeina aikoina, Katainen sanoo.

– Uskon, että Ruotsin vaalit ratkaisi ihmisten huoli työpaikoista ja hyvinvointipalveluiden turvaamisesta. Reinfeldtin hallitus onnistui talouskriisin hoitamisessa erinomaisesti. Vaalitulos osoittaa, että ruotsalaiset luottavat kokoomuksen ja allianssiin myös jatkossa, Katainen toteaa. Ruotsi, Saksa ja Suomi ovat nousseet taantumasta nopeinta tahtia EU:ssa. Se kertoo elvytyspolitiikan onnistumisesta.

Fredrik Reinfeldt ja Jyrki Katainen tuntevat ja ovat tehneet yhteistyötä jo nuorisopolitiikasta saakka. Molemmat ovat toimineet jo 90-luvulla Euroopan kansanpuolueen (EPP) nuorisojärjestön johtotehtävissä. Reinfeldt ja Katainen tapaavat säännöllisesti muun muassa EPP:n huippukokouksissa.

Lisätietoja: Erityisavustaja Juho Romakkaniemi, puh. 0400-505269


Kuvat