Katainen Kokoomuksen puheenjohtajapäivillä: ?Jos välittää, niin kantaa vastuuta?

?Tulevien päätösten on oltava niin uskottavia, että myös ulkopuoliset uskovat niiden merkityksen. Jos emme tee uskottavia päätöksiä, se iskee lopulta korkojen nousuna kaikkien suomalaisten hyvinvointiin?, Katainen toteaa.

Pääministeri Katainen puhui tänään Kokoomuksen puheenjohtajapäivien 450 osallistujan kuulijajoukolle Tampereella. Katainen huomautti, että säästöpäätökset ovat ikäviä. Ne on kuitenkin järkevää tehdä nyt oma-aloitteisesti sen sijaan, että ne joudutaan tekemään pakon sanelemana muutaman vuoden kuluttua.

?Jos välittää, kantaa vastuuta. Ja vastuunkantoa ei ole jättää sopeutuksia tai uudistuksia tekemättä.?

Kataisen mukaan Suomi tarvitsee tulevina vuosina rohkeutta uudistua. Uudistuksia tarvitaan niin palvelurakenteissa kuin uuden talouskasvun luomisessakin. Pääministeri nosti esille erityisesti kuntauudistuksen tarpeellisuuden sekä esimerkiksi elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen aloittamat selvitykset uuden yritystoiminnan virittämiseksi.

?Kuntauudistuksessa haluamme, että tulevina vuosikymmeninä kunnille jää rahaa muuhunkin kuin vain pakollisten palveluiden järjestämiseen. Emme uudista sanelemalla, vaan tarvitsemme kaikki kuntapäättäjät mukaan. Se ei ole kuitenkaan mahdollista, ettemme tekisi mitään. Kaikki muu sitten onkin mahdollista.?

Pääministeri muistutti kokoomuspäättäjille useasti, että haastavasta tilanteesta huolimatta Suomella on erinomaiset mahdollisuudet selviytyä. Kataisen mukaan se vaatii kuitenkin uudistusmielisyyttä ja vanhoista, toimimattomista rakenteista luopumista.

?Me tiedämme tosiasiat. Meillä on kaksi vaihtoehtoa: masennutaan tai energisoidutaan. Itse ehdotan jälkimmäistä.?


Kuvat