Katainen: Hyvinvointi edellyttää työtä ja kilpailukykyä

Kokoomus on isännöinyt Helsingissä 17.-19. huhtikuuta Kokoomuksen veljespuolueiden kattojärjestön IDU:n (International Democrat Union) kerran vuodessa pidettävää kansainvälistä tapaamista.

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen esitteli tapaamisessa perjantaina pitämässään puheessa pohjoismaista hyvinvointimallia.

– Pohjoismainen malli on tasapainoinen yhdistelmä hyvinvointiyhteiskuntaa ja vapaata markkinataloutta. Työtä ja yrittäjyyttä arvostetaan sekä siihen kannustetaan, ja samanaikaisesti kaikkien ihmisten hyvinvoinnista pidetään huolta.

Katainen painotti, että tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaaminen edellyttää kuitenkin työn tekemistä ja kilpailukykyä.

– Hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen edellyttää kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla. Suomi on erityisen vientivetoinen maa ja hyvinvointiyhteiskuntamme on kestävällä pohjalla vain, jos olemme kilpailukykyisiä ja tuotteemme ja innovaatiomme käyvät kaupaksi.

Katainen esitteli puheenvuorossaan hallituksen äskettäin kehysriihessään tekemiä toimia työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseksi.

– Suomessa toteutamme todella merkittävän yritysverotuksen uudistuksen, jolla parannamme työllisyyden ja talouskasvun edellytyksiä. Haluamme parantaa suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta niin, että kykenemme kasvattamaan kakkua, synnyttämään uutta hyvää kaikkien suomalaisten hyödyksi. Kilpailukykyisempi, työntekoon ja yritteliäisyyteen perustuva talous luo hyvinvointia jokaiselle suomalaiselle.

* * *
IDU:n tapaamiseen Helsingissä osallistui lähes 50 veljespuolueiden kattojärjestön korkean tason edustajaa ympäri maailmaa.

Kaksipäiväistä seminaaria isännöi Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen. Pääministerin lisäksi puheenvuoron seminaarissa pitivät mm. T?ekin pääministeri Petr Ne?as, presidentti Martti Ahtisaari sekä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. IDU:n puheenjohtajana toimii Australian entinen pitkäaikainen pääministeri John Howard.