Katainen EPP:n talousministerikokouksessa: EU tarvitsee talouskuria mutta myös solidaarisuutta

– Meillä kaikilla on velvollisuus pitää taloutemme vahvassa kunnossa, mutta meidän on myös puolustettava toisiamme, jos jotakin odottamatonta tapahtuu, Katainen totesi EPP:n talousministerien kokouksen jälkeen eilen Luxemburgissa. Katainen toimii EPP:n talousministerikokousten puheenjohtajana yhdessä Ranskan valtiovarainministerin Christine Lagarden (UMP) kanssa.

– Tämänkertainen EPP-kokous oli erityisen tärkeä, koska asialistalla oli kaksi keskeistä kysymystä: miten välttää jäsenmaiden tilastotietojen puutteet ja miten edistää Euroopan rahoitusvakausvälineen perustamista. Keskustelimme toimista, jotka parantavat merkittävästi sen tilastotiedon luotettavuutta, jota käytetään valtion alijäämän ja velan mittaamiseen Euroopassa. Toisaalta sovimme perusteista Euroopan vakausrahastolle, joka tarjoaa puskurin mahdollisen velkakriisin varalta, Katainen kertoi.
– Annamme tukemme myös Herman Van Rompuyn työryhmälle, joka etsii keinoja parantaa julkisten talouksien vakautta ja lisätä budjettikuria vahvistetun vakaussopimuksen kautta, Katainen totesi.
Tapaaminen oli osa EPP:n ministerikokousten sarjaa, jotka tukevat puolueen toimintaa EU:n ministerineuvostoissa. Valtiovarainministerien ohella myös EPP:n ulko-, työllisyys-, teollisuus-, energia-, puolustus-, oikeus, maatalous- ja liikenneministerit tapaavat säännöllisesti ennen EU-ministerineuvostoa
Keskustaoikeistolainen EPP on suurin Euroopan tason poliittinen puolue. Sillä on tällä hetkellä 73 jäsenpuoluetta 39:stä kuudesta eri maasta. EPP:stä tulevat myös EU-komission, neuvoston ja parlamentin puheenjohtajat sekä 13 komissaaria. Se on myös Euroopan parlamentin suurin ryhmä. Suomesta EPP:hen kuuluu Kokoomus.

Lisätietoja:
Kostas Sasmatzoglou, EPP-puolueen lehdistöpäällikkö, p. +32-2-2854147 tai +32-2-2854147
Javier Jiménez, EPP-puolueen tiedottaja, p. +32-475480446 tai +32-475480446
Pasi Rajala, Kokoomuksen kansainvälisten asioiden sihteeri, 0400 464 393