Jyrki Katainen Kokoomuksen luonnonsuojelijoiden perustamisseminaarissa: Ekologinen verouudistus onnistunut

? Tällä vaalikaudella toteutettu ekologinen verouudistus on ollut onnistunut. Verouudistus on ollut Kokoomukselle valinta, joka lisää hyvinvointia ja työntekoa ja samalla ohjaa suomalaisia ympäristöfiksuun käyttäytymiseen, Katainen sanoi.

? Tällä hallituskaudella myös luonnonsuojelun saralla on tehty tärkeitä päätöksiä. Esimerkiksi kaupunkisuunnittelulla ja kaavoituksella on pyritty pienentämään hiilijalanjälkeä ja kannustamaan ympäristövastuullisuuteen. Panostuksia on tehty mm. Metso-ohjelmalle sekä Itämeren suojeluun. Myös päätös Selkämeren kansallispuiston perustamiseksi on nimenomaan luonnonsuojelun näkökulmasta tärkeä, Katainen arvioi.

Tilaisuudessa WWF:n, Greenpeacen ja Suomen luonnonsuojeluliiton edustajat esittelivät järjestöjensä hallitusohjelmatavoitteita luonnonsuojelun saralla.

? On erinomaista että saamme kuulla keskeisten luonnonsuojelujärjestöjen ja asiantuntijoiden käsityksen edessä olevista haasteista ja heidän ehdotuksensa hallitusohjelmaan. Poliittisesti on sen jälkeen arvioitava mitä voidaan toteuttaa seuraavien neljän vuoden aikana. On tärkeää, että Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen oli alusta lähtien kiinnostunut antamaan tukensa tällaiselle pohdinnalle, Kokoomuksen luonnonsuojelijat -verkoston perustaja, kansanedustaja Pertti Salolainen sanoi.