Jyrki Katainen Euroopan Kansanpuolueen puoluekokouksessa Varsovassa 29-30.4.2009

Varsovassa on koolla yli 3 300 eurooppalaisten keskustaoikeistopuolueiden edustajaa. Kokousta isännöivät EPP:n puheenjohtaja Wilfred Martens ja Puolan pääministeri Donald Tusk. Paikalla ovat myös mm. Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ranskan pääministeri Francois Fillon ja Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt.

Ennätyksellisen suuren puoluekokouksen tärkein tehtävä on hyväksyä EPP:n vaaliohjelma tuleviin Euroopan parlamentin vaaleihin, jotka käydään Suomessa 7. kesäkuuta.

– EPP on Euroopan vahvin poliittinen liike ja se tulee olemaan suurin myös EU-vaalien jälkeen. On ensiarvoisen tärkeää, että Kokoomus toimii aktiivisesti koko maanosan tärkeimmässä poliittisessa ryhmässä, Katainen toteaa Varsovassa.

Myös EPP:n valtiovarainministeriryhmän puheenjohtajana toimiva Katainen käyttää kokouksessa taloutta ja elvytystä koskevan puheenvuoron.

– EPP:llä on erittäin suuri vastuu markkinatalouden pelisääntöjen uudistamisessa eikä meillä ole asenneongelmaa suhteessa markkinatalouteen. Emme heitä sitä romukoppaan vain siksi, että joku on käyttänyt sitä väärin. Huonosti säädellyt markkinat ja joidenkin ihmisten ahneus on saanut pahaa jälkeä aikaan. Markkinatalous tarvitsee vastuulliset globaalit pelisäännöt. Rahoitusmarkkinoille on saatava sama tuotevastuu kuin millä tahansa muulla alalla. Yksikään lääke tai auto ei pääse markkinoille ellei se täytä kriteereitä. Vaadin kokouksessa koko Euroopan laajuisia stressitestejä suurimmille pankeille: Euroopan talous ei voi kestävällä tavalla elpyä ilman että luottamus pankkisektorilla palautuu, Katainen toteaa.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Juho Romakkaniemi, gsm 0400 505 269.