Jyrki Katainen EPP-ryhmän huippukokouksessa: Hyvinvointiyhteiskunta turvataan tuottavuutta nostamalla

EPP-puolueiden pääministerit ja puoluejohtajat valmistelivat torstai-iltana alkavaa EU:n huippukokousta, joka käsittelee Euroopan uutta talousstrategiaa sekä ilmastoneuvotteluiden jatkoa. Kataisella oli myös kahdenvälinen tapaaminen EU:n sisämarkkinoista vastaavan komissaarin Michel Barnierin kanssa. Katainen nosti tapaamisissa esiin Suomen näkemyksiä uudesta EU2020-talousstragiasta.

– Euroopan pitää nopeasti päästä vihreän talouskasvun uralle, jotta pystymme turvaamaan hyvinvointiyhteiskunnan myös tulevaisuudessa. Ratkaisu löytyy sosiaalisesta markkinataloudesta: talouden tuottavuutta on parannettava,
sisämarkkinoita on laajennettava ja yksittäisten jäsenmaiden talouspolitiikkaa on valvottava tarkemmin, Katainen linjaa.

Katainen muistuttaa, että väestön ikääntyminen ja työpaikkojen valuminen
ulkomaille ovat Euroopan yhteisiä haasteita, jotka edellyttävät yhteisiä ratkaisuja. Kataisen mukaan Euroopan on kurottava kiinni tuottavuusero keskeisiin kilpailijoihin esimerkiksi Aasiassa.

– Euroopalla ei ole enää päivääkään tuhlattavaksi sisäisiin prosesseihin, vaikka joulukuussa sovittu toimielimien uudistaminen olikin tarpeen. Nyt on keskityttävä talouden tervehdyttämiseen, jotta meillä riittää työtä ja jaettavaa myös jatkossa, Katainen vaatii.

EPP:n huippukokouksiin osallistuvat Ranskan pääministeri Francois Fillon, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ja muut EPP-puolueita edustavat hallitusten päämiehet. Kokouksiin osallistuvat myös EPP-taustaiset komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso, neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy ja Euroopan parlamentin puhemies Jerzy Buzek.

EU:n huippukokouksen eli Eurooppa-neuvoston 27 jäsenestä 13 kuuluu EPP-puolueisiin. Eurooppa-neuvostossa Suomea edustaa pääministeri Vanhanen.
Lisätietoja:

Erityisavustaja Juho Romakkaniemi, gsm 0400 505 269