Janne Sankelo: Suomen maatalouden edunvalvonta onnistui

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo on erittäin tyytyväinen Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan CAP-äänestyksen tuloksiin. Maatalousvaliokunnan äänestyksissä kumottiin mm. komission esittämä turvemaiden kyntökielto.

– Viime vuoden puolella eduskunnan suuri valiokunta totesi, että komission ehdotus kyntökiellosta aiheuttaisi ongelmia maatilojen kehittämisen näkökulmasta monilla alueilla Suomessa. On hienoa huomata, että myös Euroopan parlamentissa ymmärretään suomalaisen maatalouden todellisuutta, Sankelo sanoo.

Sankelo antaa kiitosta myös muista maatalousvaliokunnan linjauksista, kuten sokerikiintiöiden jatkosta ja viherryttämisen Suomi-poikkeuksesta, jolloin vaatimus kolmesta eri viljelykasvista ei koskisi pohjoista Skandinaviaa. Sankelon mukaan alueellisten erityispiirteiden huomioon ottaminen on toimivan maatalouspolitiikan edellytys.

– Tällä kertaa suomalaisen maatalouden edunvalvonta Euroopan unionin tasolla onnistui. Tästä erityiskiitos Suomen mepeille sekä ministeri Jari Koskiselle, Sankelo iloitsee.

EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta äänestetään Euroopan parlamentin täysistunnossa maaliskuussa. Uudistuksesta päätetään parlamentin ja neuvoston yhteispäätösmenettelyllä.

Lisätiedot: Janne Sankelo, puh. 050 5120519