Heikki Autto, Jaana Pelkonen ja Timo Heinonen haastavat suomalaiset ruokatalkoisiin!

Kokoomuksen kansanedustajat Jaana Pelkonen, Heikki Autto ja Timo Heinonen lanseeraavat Syö ja juo suomalaista- tuetaan kotimaista ruuantuotantoa -kampanjan. Tarkoituksena on kiinnittää kuluttajien huomio suomalaisen elintarvikesektorin kohtaamiin ongelmiin.

Venäjän asettamat vastapakotteet iskevät rajusti kotimaiseen ruuantuotantoon. Pakotteiden takia esimerkiksi Valio ilmoitti yt-neuvotteluista sekä tuotannon uudelleen suunnittelusta. Suomen elintarviketeollisuuden viennistä valtaosa suuntautuu Venäjälle.

?Pelkästään Valion Venäjän liikevaihto oli viime vuonna lähes 400 miljoonaa euroa, näin ollen koko elintarvikeviennin äkillinen tyrehtyminen on myrkkyä suomalaiselle kansantaloudelle?, kansanedustajat kertovat.

?Valitettavasti tilanne näyttää nyt siltä, että tämä tilanne ei tule raukeamaan lähiviikkojen aikana. Sen takia kotimainen ruuantuotantomme tarvitsee nyt tukeamme enemmän kun koskaan ennen?, kansanedustajat linjaavat.

?On laskettu, että 10 euron lisäostos kuukaudessa kotimaiseen ruokaan luo 10 000 uutta työpaikkaa elintarvikesektorille. Tämä sama toimii myös tässä tilanteessa turvaamaan kotimaisia työpaikkoja ruokateollisuudessa?, kansanedustajat muistuttavat.

?Siis syö ja juo suomalaista, sillä tavoin osoitamme parhaiten tukemme kotimaiselle ruokasektorille?, kansanedustajat kehottavat.

Kampanjalle on perustettu samannimiset facebook-sivut