Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa!

Kokoomus järjestää kevään 2009 aikana koko maan kattavan Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa ?kiertueen, jonka tarkoituksena on virittää keskustelua ulko- ja turvallisuuspolitiikan erilaisista kysymyksistä. Kiertue käynnistyy Jyväskylästä ma:na16.2.

Puheenjohtaja Jyrki Katainen: – Kyseessä on kaikille avoin kiertue. Idea syntyi siitä, että kävelykaduilla ja ostareissa kiertäessämme olemme huomanneet, että ihmiset haluavat puhua myös kansainvälisistä asioista ja ulkopolitiikasta.

Kokoomuksen mielestä ulkopoliittinen keskustelu ei ole pelkästään pienen eliitin yksinoikeus. On korkea aika pudottaa ulkopolitiikka kiellettyjen puheenaiheiden listalta. Tärkeintä on, että löytyy sekä keskustelua että keskustelijoita. Sana on vapaa ja jokaisen sana yhtä painava, oltiinpa sitten puolesta, vastaan, tai jotain siltä väliltä.

Katainen: – Ulkopolitiikasta pitää karistaa ylenpalttinen herranpelko. Ihan kuin eläkkeistä tai autoverosta, ihmisillä pitää olla mahdollisuus sanoa mielipiteensä myös ulkopolitiikasta ja kuulla suoraan poliitikoilta vastauksia kysymyksiinsä?.

Kiertueelle jalkautuvat: puheenjohtaja Jyrki Katainen, ulkoministeri Alexander Stubb, puolustusministeri Jyri Häkämies, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen, kansanedustaja Ilkka Kanerva, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi, viestintäministeri Suvi Lindén ja asuntoministeri Jan Vapaavuori. Lisäksi tilaisuuksiin osallistuu Kokoomuksen eurovaaliehdokkaita. Tilaisuudet järjestetään pubeissa ja kahviloissa.

Kiertueen ohjelma helmikuun ja maaliskuun alun osalta:

– ma 23.2. Turku, Ravintola Old Bank (Aurakatu 3) klo 18.00 alkaen ? mukana Ilkka Kanerva
– ke 25.2. Tampere, Paapan Kapakka (Koskikatu 9) klo 19.00 alkaen ? Alexander Stubb
– ma 2.3. Hämeenlinna, Olutravintola Birger (Raatihuoneenkatu 9) klo 17.00 alkaen ? mukana Jyri Häkämies
– ma 9.3. Espoo, Club Fennia (kauppakeskus Sello) klo 18.00 alkaen ? mukana Alexander Stubb

Lisäksi tapahtumia järjestetään: 10.3. Kouvola, 10.3. Rovaniemi, 16.3. Kokkola, 19.3. Oulu, 23.3. Mikkeli, 26.3. Joensuu. Porin, Kuopion, Lappeenrannan ja Kajaanin tapahtumien päivämäärät ovat vielä auki. Kiertueen kotisivuilta www.heimepuhutaanulkopolitiikkaa.fi löytyvät kiertuetapahtumien aikataulut sekä kiertueen edetessä kuva- ja videotaltiointeja tapahtumista.

Jo järjestetyt tilaisuudet:
– ma 16.2. Jyväskylä, Old Brick?s Inn (Kauppakatu 41) klo 19.00 alkaen ? mukana Jyri Häkämies
– to 19.2. Helsinki, Painobaari (Postikuja 2) klo 18.00 alkaen ? mukana Jyrki Katainen
Lisätietoja:

Puoluesihteeri Taru Tujunen, gsm 050 3579 418
Viestintäpäällikkö Jenni Haukio, gsm 040 7292 447

www.heimepuhutaanulkopolitiikkaa.fi
www.kokoomus.fi