Häkämies: Rahoitusmarkkinavero ei ole pelottelua, suomalaiset työpaikat vaarassa

?Rahoitusmarkkinaveron toteuttaminen veisi Suomesta työpaikkoja välittömästi Ruotsiin ja muualle. Kukaan ei pelottele tällaisella asialla keveästi?, toteaa rahoitusmarkkinoista vastaava elinkeinoministeri Jyri Häkämies.

?Kyseessä on usean tuhannen ammattitaitoisen työntekijän työpaikat. Mikäli Suomi toteuttaisi naapureista poikkeavan ratkaisun ideologista syistä, nämä työpaikat olisivat vaarassa.?

Häkämiehen mukaan veropohdinnassa on syytä tarkkaan arvioida myös sen vaikutuksia talouskasvulle ja sitä kautta työpaikkojen määrään Suomessa.

?Nykyisessä haastavassa taloustilanteessa pitää erityisesti välttää toimia, jolla talouden kasvua ehkäistäisiin ja joilla heikennettäisiin kotimaisten yritysten työllistämiskykyä.?
Häkämies huomauttaa, että rahoitusmarkkinaveroa olisi todennäköisesti helppo kiertää viemällä arvopaperi- ja johdannaiskauppa Suomen rajojen ulkopuolelle. Siksi se olisi omiaan myös lisäämään riskiä harmaan talouden lisääntymisestä, jonka torjuminen on yksi hallituksen kärkitavoitteita.

Arvopaperisäästäminen ja kotimaisen omistajuuden vahvistaminen tulisi päinvastoin olla koko maan kärkitavoitteita. Suomessa on yli 800 000 yksityistä osakkeenomistajaa, joiden keskimääräinen osakesäästösalkun koko on noin 30 000 euron suuruinen.

?Kotitaloudet eivät ole keinottelijoita, vaan ne turvaavat säästöillään kotimaista yritystoimintaa.?
Häkämies toteaa, että vain globaalina rahoitusmarkkinavero olisi toimiva ratkaisu.

Lisätiedot:
erityisavustaja Pete Pokkinen 040-7567180