Grahn-Laasonen korjausvelasta: Meille oli tärkeää, että esitys on asiantuntijoiden laatima

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kehuu hallituksen suunnitelmaa liikenteen korjausvelan vähentämiseksi. Kolmen vuoden aikana tiestön ja rataverkon kunnostamiseen suunnataan 600 miljoonaa euroa.

”Kokoomus on erittäin tyytyväinen Liikenneviraston asiantuntijoiden valmistelemaan kokonaisuuteen, ja olemme hyväksyneet sen muuttumattomana. Meille oli tärkeää, että esitys on asiantuntijoiden laatima eikä sitä ole poliittisesti peukaloitu”, Grahn-Laasonen sanoo.

”Teiden kuntoa ja liikenneturvallisuutta parannetaan lähes 200 hankkeella ympäri Suomea. Paremmat liikenneyhteydet helpottavat ihmisten arkea ja liikkumista ja tuovat Suomeen uutta työtä ja elinvoimaa.”

”Tiestön, siltojen ja ratojen kunnostamiseksi käynnistetään satoja hankkeita, jotka tuovat urakoita yrityksille ja lisää työtä. Monilla paikkakunnilla etenkin alemmat tieyhteydet ovat huonossa kunnossa ja haittaavat monien yritysten toimintaa. Siksi on hienoa, että yritysten toiveet on otettu nyt valmistelussa huomioon”, sanoo Grahn-Laasonen.

Grahn-Laasonen kiittää edellisen hallituksen liikenneministeriä Paula Risikkoa, joka käynnisti työn, sekä nykyistä liikenneministeriä Anne Berneriä.