Grahn-Laasonen: Historiallinen ilmastosopu

Opetus- ja kulttuuriministeri ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen iloitsee Pariisin ilmastosopimuksesta.

Grahn-Laasonen toimi edellisen hallituksen ympäristöministerinä.

Sopimus rajaa maapallon lämpenemisen alle kahteen asteeseen. Lisäksi osapuolet sitoutuvat tekemään parhaansa, että lämpötilannousu rajoittuisi 1,5 asteeseen.

”Tulos Pariisista on historiallinen ja antaa paljon, paljon toivoa. Kyseessä on ensimmäinen kaikkia maita sitova ilmastosopimus. Se luo uskoa siihen, että ympäristöstä ja ilmastosta huolehditaan globaalisti ja että kansainvälisesti pystymme yhteistyöhön tulevien sukupolvien elämän edellytysten puolesta”, Grahn-Laasonen toteaa.

Grahn-Laasosen mukaan laajan ympäristö- ja ilmasto-osaamisen vuoksi Suomi voi olla keskeisesti mukana ratkaisemassa maailman ympäristöongelmia ja näyttämässä tietä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

”Suomen osaamista tarvitaan nyt, kun maailmassa kannetaan yhteisesti ilmastovastuuta laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. Sopimus merkitsee yhä suurempaa kysyntää maailmalla suomalaiselle osaamiselle ja innovaatioille. Yrityksille se merkitsee kasvumahdollisuuksia ja uusia työpaikkoja. Meillä on nyt kiire kiriä osaksi näitä markkinoita omalla osaamisellamme” Grahn-Laasonen toteaa.

Ilmastosopimus on tärkeä askel eteenpäin globaalissa ilmastonsuojelussa.

”Aikaa ei ole hukattavaksi. Päästöjen vähentämisessä on edettävä rohkeasti ja viivyttelemättä myös Suomessa.”