EU:sta etsittävä mahdollisuuksia vastustuksen sijaan

?Talouskriisin myötä Eurooppa-keskustelussa on keskitytty liikaa siihen, mitä Suomi vastustaa, ja liian vähän siihen, mitä Suomi haluaa. Nyt on tullut aika viimein etsiä EU:n mahdollisuuksia, mitä muuten riittää. Euroopan unionin vaikeudet eivät vähennä sen merkitystä Suomelle?, Kokoomuksen eduskuntaryhmän Eurooppa-työryhmän puheenjohtajat, kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen ja Sinuhe Wallinheimo muistuttavat.

Kansanedustajat peräänkuuluttavat positiivisempaa ja ratkaisukeskeisempää EU-keskustelua.

?Saattoi käydä niin, että äänekkäät vastustajat pääsivät vaikuttamaan Suomen Eurooppa-keskusteluun kokoaan enemmän, kun osa politiikassa mukana olevista pelästyi ja lähti peesaamaan kovaäänistä vähemmistöä. Tosiasiassa suomalaisten enemmistö kannattaa sekä EU-jäsenyyttä että jäsenyyttä rahaliitossa. Se on vahva viesti.?

Kokoomuksen keskustelunavauksen mukaan Euroopan unionin tulee löytää uusi ?tarinansa? lähivuosina. Katseen tulee olla globaalin roolin vahvistamisessa ja uusien menestystekijöiden luomisessa. Kasvun moottoriksi Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää seitsemän kohdan ohjelmaa, joka koostuu yhdessä sovittujen sääntöjen noudattamisesta, fiksusta sääntelystä, toimivista digitaalisista sisämarkkinoista, avoimempien globaalien markkinoiden tavoittelusta, vihreästä kasvusta, työvoiman liikkuvuudesta ja kasvua tukevista rahoituskehyksistä.

?Kasvu ei voi olla kasvua hinnalla millä hyvänsä eli velkarahalla, vaan kasvun tulee rakentua kestävälle pohjalle. Silmänkääntötemppujen aika on ohi, tarvitaan rohkeutta uudistaa rakenteita.?

Lisäksi Euroopan unionin tulee pyrkiä yksiäänisyyteen poliittisemman unionin kautta. Suomen tulee pyrkiä kokoaan suuremmaksi ?valitsemalla taistelunsa?, eli pyrkimällä nykyistä enemmän valitsemaan tärkeimmät EU-politiikan keihäänkärjet.

?Kyse ei ole kokonaan uusista asioista, vaan asennemuutoksesta, jossa Eurooppa nähdään mahdollisuutena. Jos yhteistä tahtoa ei löydy, Eurooppa jää kasvutalouksista jälkeen. Sitähän emme halua, emmehän??

Pamfletti on luettavissa kokonaisuudessaan dokumenttiarkistsossamme ja se on ladattavissa ohesta.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen, puh. 040 732 8340
Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, puh. 050 581 8262