Arto Satonen: Yhdessä saavutetulla sote-ratkaisulla turvataan palvelut

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kiittää puolueiden saavuttamaa ratkaisua sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä. Parlamentaarinen sote-työryhmä sai tänään ratkaisun lakiesityksestä, joka lähetetään seuraavaksi lausuntokierrokselle. Eduskunnan käsiteltäväksi esitys tulee syysistuntokaudella.

?Olen tyytyväinen, että puolueet yhteistyössä saavuttivat parlamentaarisen ratkaisun. On tärkeää, että kaikki puolueet sitoutuvat isoon ja suomalaisille tärkeään rakenneuudistukseen?, painottaa Satonen.

?Esitys on hyvä raami jatkovalmistelulle, kun yksityiskohdista päätetään syksyllä.?

?Kokoomukselle on tärkeää, että suomalaisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa monituottajamalli vahvistuu. Yrityksillä ja järjestöillä on osaamista, jota tarvitaan palveluiden kehittämisessä laadukkaammiksi ja tehokkaammiksi.?

?Hyvä, että järjestäjän ja tuottajan erottamiseen pystyttiin yhdessä ideoimaan joustavuutta lisäävä malli. Lisäksi asiantuntijoiden esitys palvelujen järjestämisestä isommissa kokonaisuuksissa toteutuu nyt puoluejohtajien sopimalla tavalla: viisi sote-aluetta määrittelevät mitä yksityiset toimijat tai kunnat ja kuntayhtymät tuottavat.?

?On hienoa, että palveluiden tuotantoa voi jatkossa olla joustavammin suurilla ja pienillä yksiköillä, sekä yksityisillä että julkisilla toimijoilla. Palveluiden hankkimisessa voidaan käyttää myös palveluseteleitä.?

?Yhteistyö kaikkien puolueiden välillä on toiminut hyvin. Toivon, että hyvä yhteistyö jatkuu edelleen asian jatkovalmistelussa.?