Anne-Mari Virolainen: Lähisuhdeväkivallan torjumiseen panostusta

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen iloitsee turvakodeille eilen julkaistussa valtiovarainministeriön esityksestä löytyvästä 3,3 miljoonasta. Eduskunta on jo pitkään vaatinut turvakodeille kestävää rahoitusta. Nyt esitetty rahoitus turvaa turvakotien nykytilannetta.

?Lähisuhdeväkivalta vaatii puuttumista. Periaatteelliset linjaukset eivät riitä, kun tarvitaan konkreettista apua. Avun tarjoaminen vaatii riittävät resurssit?, Virolainen muistuttaa.

Eduskunta on aiemmin edellyttänyt, että Istanbulin sopimuksen toimeenpanon edellyttämät voimavarat otetaan huomioon valtion talousarviossa. Hallituksen esityksestä turvakotitoiminta on siirretty vuoden alusta valtion vastuulle, mikä vahvistaa järjestämisvastuuta ja yhdenmukaistaa palveluja.

?Ensi- ja turvakotien toiminta ja sen taso on turvattava jatkossakin. Väkivallasta on uskallettava puhua ja avun saamiseksi tarjolla oltava turvapaikka. Riittävää rahoitusta tarvitaan, jotta uhrien tukena on turvakoteja ja osaavia ihmisiä.?

?Tavoitteena on edelleen turvakotipaikkojen ja matalan kynnyksen palveluiden lisääminen. Euroopan neuvoston suositusten mukaan 10 000 asukasta kohden tulisi olla yksi turvakodin perhepaikka. Suomessa tämän perusteella tulisi olla noin 530 perhepaikkaa. Suomen turvakotien perhepaikkamäärä on tällä hetkellä vain noin 120 perhepaikkaa?, Virolainen toteaa.