Aktiivinen vaikuttaminen kiinnostaa kokoomuslaisia – tuhat haki vaikuttajaryhmiin

Ensi kertaa järjestetyssä avoimessa haussa puolueen poliittisiin ja järjestötoiminnan vaikuttajaryhmiin haki noin tuhat kiinnostunutta kokoomuslaista.

“Olen tosi iloinen ja ylpeä näin suurista hakijamääristä. Toimintamme on sitä parempaa, mitä useampi kokoomuslainen sen tekemiseen osallistuu. Kokoomusta uudistetaan isolla joukkueella, alhaalta ylöspäin”, puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo.

“Jäsenistömme on fiksua, aktiivista ja vaikuttamishaluista. Meidän tehtävämme on tarjota jokaiselle mahdollisuus osallistua yhteiseen työhön itselleen mielekkäällä tavalla. Verkostot ja vaikuttajaryhmät ovat yksi tapa, jota nyt kokeilemme.”

Verkostoihin kootaan kaikki aiheesta kiinnostuneet kokoomuslaiset, vaikuttajaryhmissä taas keskitytään tietyn erityisalueen vaikuttamistyöhön ja poliittiseen valmisteluun. Ryhmissä voidaan esimerkiksi valmistella puolueen kantoja, tehdä uusia avauksia tai muutoin herättää yhteiskunnallista keskustelua. Järjestötoiminnan verkostossa keskitytään puoluetoiminnan kehittämiseen eri näkökulmista.

Kevään haussa vaikuttajaryhmien jäseniksi ja puheenjohtajiksi haki 992 kokoomuslaista. Verkostojen puheenjohtajat käyvät kaikki hakemukset läpi ja tekevät ryhmien kokoonpanoista esityksen puoluehallitukselle. Puoluehallitus nimittää vaikuttajaryhmien jäsenet ja puheenjohtajat Lappeenrannan puoluekokouksen yhteydessä.

Lisätiedot: Ohjelmapäällikkö Anna Munsterhjelm, anna.munsterhjelm@kokoomus.fi. Lue lisää verkostoista.