Elina Hölttä

Elina_web

Muistan aina, kun allekirjoitin ensimmäistä kertaa sitoumuksen kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2008. Hetki oli samaan aikaan jännittävä, jopa hieman pelottava sekä innostunut. Olin tuolloin 19-vuotias opiskelija.

Pelottavan hetkestä teki ajatus leimasta. Olenko enää tavallinen ihminen? Olenko minä se, jota kaikki haukkuvat, kun he käyttävät yleisnimitystä ”päättäjät” tai ”poliitikot”? Tuntui siltä, että riskeeraan puolueettomuudessani paljon.

Syy lähteä ehdolle vaikutti kuitenkin jännitystä enemmän. Ymmärsin, ettei politiikkaan tule koskaan uusia kasvoja tai parhaita tekijöitä, jos ihminen pelkää asettua ehdolle.

Halusin olla mukana kentällä: pelaamassa ja luomassa tilanteita yhteisten asioiden puolesta. En ole koskaan tottunut sivustaseuraajan rooliin, jos on ollut mahdollisuus vaikuttaa.

Olen saanut politiikalta paljon. En usko, että olisin missään muualla oppinut, verkostoitunut ja ystävystynyt näin hyvin. Olen ollut mukana rakentamassa tulevaisuuden Mikkeliä, jonka rakentamiseksi tarvitaan myös uuden politiikan sukupolven näkemyksiä.

Elina Hölttä, Mikkeli