Tätä on Kokoomus

Kokoomus on vahva arvopuolue, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä elämässään ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on kansan­liike

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme, ministerimme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme. Kokoomus on aatteellinen harrastus, jonka parissa opitaan aina jotain uutta! Toisille tämä tarkoittaa kokouksissa vaikuttamista ja toisille talkootunteja torilla kansalaisten parissa.

Lue mitä kokoomuslaisuus on Aulikille ja Tonylle

Kokoomus edus­kunnassa

Kokoomus sai kevään 2015 eduskuntavaaleissa 37 kansanedustajaa (tällä hetkellä 38). Olemme paikkamäärässä mitattuna eduskunnan toiseksi suurin puolue. Kokoomus haluaa kehittää suomalaista hyvinvointivaltiota vastuullisella politiikalla. Eduskunnassa Kokoomus on säätämässä lakeja, jotka tähtäävät kannustavaan, sivistyneeseen, välittävään ja suvaitsevaan yhteiskuntaan. Kokoomuksen mielestä Suomea ei muuteta pelkällä lainsäädännöllä, vaan tarvitsemme myös uutta tekemisen meininkiä.

Tutustu Kokoomuksen eduskuntaryhmään

Kokoo­muksen ministerit

Suomen hallituksessa on viisi kokoomuslaista ministeriä. Kokoomuksen ministerit ovat valtiovarainminiseri Petteri Orpo, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, sisäministeri Kai Mykkänen, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä oikeusministeri Antti Häkkänen.

Kokoomus on kansain­välinen

Kokoomus on kansainvälinen puolue, joka haluaa muuttaa maailmaa oikeudenmukaisemmaksi. Tuemme demokratiaa, ihmisoikeuksien toteutumista ja vapaata markkinataloutta kansainvälisten suhteiden kautta eri valtiossa ja kansainvälisissä yhteisöissä. Olemme huolissamme ilmastonmuutoksesta, ruuan ja puhtaan veden riittävyydestä sekä ympäristön puhtaudesta.

Kokoomus tekee aktiivista työtä avoimemman, kansainvälisemmän ja menestyvämmän Suomen eteen. Euroopan yhdentyminen on tuonut enemmän hyvää kuin huonoa, vaikka se saattaa välillä unohtua. Vahva EU on jokaisen suomalaisen etu. Siksi Kokoomus haluaa määrätietoisesti kehittää EU:ta suomalaisten kannalta järkevään suuntaan.

Lataa EPP-puolueohjelma tästä >>

Lue Kokoomuksen eduskuntaryhmän raportti:

Miksi EU on Suomelle mahdollisuus

Euroopan Unionin parlamentissa on kolme kokoomuslaista meppiä, Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen. Kokoomus on Suomen suurin europuolue.

Tutustu Kokoomuksen meppiryhmään

Liity Kokoo­mukseen!

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Liity jäseneksi